+36 30 599 7806
Kedden 09:30 - 11:00 @ Govinda Kulturális Központ, Szily J. u. 12. | Egyéni foglalkozás: egyeztetés szerint

Oktató

Kovács Ági | Női jógaoktatóKovács Ági vagyok.
Jógát oktatok kezdő és haladó hölgyeknek Szombathelyen.

A jógával először várandósan, kismamajógán találkoztam.
Később orientális táncoktatóként vettem részt táncosoknak tartott jógaworkshopokon. A tánc miatt mentem, a jógára egyfajta kötelező elemként tekintettem. Aztán egyre jobban lenyűgözött a hatása. Hatékonyan segített az allergia és asztma tüneteimen, és imádtam, hogy kivétel nélkül, minden gyakorlás végén ott volt a “minden rendben van” élménye. A testi-lelki szÉpség.

A gyakorlás nem egyszerű. Volt katartikus, volt küzdelmes, volt “belehalós”, volt lazán és könnyeden áramló, volt boldogsággal teli. Ez most is így van. A jógában Magaddal találkozol, Magadat formálod. A külsődet és bensődet is. Nincs két egyforma gyakorlás, hiszen szüntelenül változunk. Mi nők, különösen gyakran változunk. A testünk és az érzelmeink is – gondoljunk csak a menstruációs ciklusunkra – vagy egy várandós test változásaira. A női jóga speciálisan a női testre alkalmazott jógairányzat.

Női mozgásformában nem szenvedtem előtte sem hiányt. 2003 óta tanulok orientális táncot, jópár éve oktatom is Szombathelyen. Orientális tánctapasztalatomat ötvöztem a Pilateshez hasonló, és jóga ászanákat is tartalmazó Bellyfit mozgástréninggel, és Keleti Tánctréningnek neveztem el.

Kovács Ági | női jógaoktató
Az orientális tánc törzsi fúziós stílusa több ponton összefonódik a jógával, így elkerülhetetlen volt, hogy előbb-utóbb alaposabban foglalkozzak vele.
Amikor elkezdtem a női jógaoktatói képzést, az motivált, hogy a keleti tánctréningem résztvevőinek többet tudjak adni. (És rendszeresebb legyen a saját gyakorlásom.) A képzés közben rádöbbentem, mekkora csoda ez az egész. Hogy kár lenne csak a táncosokra korlátoznom, amikor a női jóga annyi Nő életébe hozhat örömteli változást és harmóniát!
Így született meg az Orienta Női Jóga.
Itt az alkalom, hogy Te is belevágj!

Kovács Ági
Női jógaoktató
Csoportos fitness instruktor
Orientális folklór, showhastánc és bellyfit mozgástréning oktató
okl. kommunikáció- és médiaszakértő

Szakmai önéletrajz:

  • Az Aziza Art Mozgásműhely FAT-akkreditált Orientális folklór, showhastánc és Bellyfit mozgástréning oktató  képzését 2013/14-ben végeztem el, kiválóan megfelelt minősítéssel.
  • Csoportos fitness instruktori OKJ-s képzést végeztem a Fitness Akadémia 2014/15-ös évfolyamán.
  • Női jóga oktatói képzést végeztem a Sarasvati Alapítványnál 2016/17-ben, Nemzetközi Yoga Alliance (YAI 200) tanúsítványom van.
  • Bene Máté Zoltán Gerincterápiás jógaoktatói továbbképzésén vettem részt 2018-ban.
  • Német nyelvtanári és kommunikációs szakemberi diplomát szereztem 2004-ben, majd utóbbinak a mesterszintű kiegészítését 2018-ban.
    Vállalkozásomban online kommunikációs segítséget és tanácsokat adok, német nyelvterületre értékesítek és ügyfélkapcsolattartok, tolmácsolok. (Kreaktiva.hu)
  • Kislányom születése után online biodrogériát alapítottam, majd eladtam. A sminkcuccok és a házi kozmetikumkészítés szeretete megmaradt. Ezért a 10 alkalmas bérletekhez néha saját készítésű, bőrselymesítő keleti testradírt adok ajándékba 🙂

Ganesh | Orienta.hu