12.11. Mi az a „jógakonzerv”?

Buddha idézet | Orienta.hu

Tök egyszerű, nem? 😄
Hasznos irányelv.
Törekedtem rá, így a sok technikai malőr közepette harmadszorra sikerült végre felvennem Nektek egy használható jógakonzervet.

🧘‍♀️🥫
Mi az a „jógakonzerv”?

Így neveztem el azokat a „konzerv” videókat, amiket bármikor előkaphatsz, amikor nem tudsz élőben részt venni jógaórán. Akár időbeli, akár térbeli, vagy éppen járványügyi akadályai vannak.
A jógakonzervek ezt hidalják át: bármikor, bármennyiszer megnézheted, amikor éppen szükséged van rá.
Ez most közkívánatra egy stresszoldó jógakonzerv lesz.
Fogyaszd egészséggel! 🤗

Minél többször veszed elő, és csinálod végig, annál hatékonyabb leszel a stresszkezelésben. Vagy divatos szóval: reziliensebb leszel.
Mint a meditáció: addig „hibázol”, és vezeted vissza a figyelmedet egy pontra, amikor elkalandozott, hogy egyre hatékonyabban összpontosítasz. A hibázás folyamata, pontosabban a hibák javításának a folyamata a gyakorlás, ami a tökéletesség felé vezet. Ér hibázni. Mindenki hibázik. Ha nem tennénk, tökéletesek lennénk. De az emberi létforma velejárója, hogy nem vagyunk tökéletesek.

Mindig csak eggyel többször kell rá törekedni, hogy kijavítsuk a hibákat. Mint amikor az egyensúlyozó pózokban kibillenünk. Minél többet gyakoroljuk, annál jobban megy.
Nincs olyan ember, aki mindig tökéletesen ki van egyensúlyozva. Mind keljfeljancsik vagyunk. Kibillenünk, és vissza. („Csak a középszerűek vannak mindig elemükben.” 😉)

És milyen jó, amikor nem úgy billenünk ki, hogy minden alkalommal koppan a fejünk a padlón. Hanem már a billenés kezdetekor tudatosak vagyunk, és meg tudjuk fogni a folyamatot. És sokkal hamarabb visszaérkezünk a középpontunkba.
Ehhez nyújt segítséget a jógakonzerv videó: hogy visszakerülj a középpontodba, amikor szükséges.
Nemsokára jövök egy másik kedvenc Buddha-idézetemmel.
Kellemes hétvégét! 🙏🙂🌿