Mit tanulhatunk Durga Istennőtől?

Durga Devi

🐅 Durgá legyőzhetetlen, harcos istennő, az isteni energiák női megtestesülésének formája. 
A gyönyörű Durgá nyolc karjában isteni fegyverek vannak, egyik kezét védelmező mudrában tartja. (Ezen a képen pont nem.) Vad tigris vagy oroszlán a hátasállata (vö. “anyatigris”). 😉 

A világot a démonoktól védi: azért jött létre, hogy legyőzze a világot fenyegető Mahisászura démont, akit sem ember, sem isten nem tudott elpusztítani.

Mahisászura kezdetben alábecsülte Durgát, és arra gondolt: “Hogyan ölhetné meg őt egy nő, akit a legfőbb istenek se tudnak? Durga nevetésével földrengést keltett, mellyel megtépázta Mahisászura erejét. A szörnyű Mahisászura harcba indult ellene, változó formákat öltve. (…)”
A sztori folytatását 
itt olvashatod.


Más démonokat is legyőzött, és megígérte, hogy mindig eljön, amikor szükség lesz rá. Durga erejét úgy is szemlélhetjük, mint saját belső démonaink (aggodalom, kétségek, stb.) és az egónk legyőzőjét.

🧘‍♀ „Hindu Istennők mint archetípusok” órasorozatunkban kedden áramló, külső-belső erőt ébresztő mozdulatokkal várlak.

🌿 Durgá az anyagi világ védelmező és éltető, gyönyörű, ugyanakkor szükségszerűen kíméletlen Forrása. A szenvedély kötőereje rendelhető hozzá.

💚 A következő hetekben Karácsonyhoz, a Fény és a Szeretet születéséhez közeledve a jóság kötőerejéhez rendelhető Istennőkkel és a hozzájuk kapcsolódó ászanákkal ismerkedünk.

Kedden jöhetsz pirosban, narancsban, esetleg sárgában! 🙂 🐅🔥♥️

Ha még nem jártál nálam, itt jelentkezhetsz:
https://orienta.hu/noi-joga-csoport/
Szeretettel várlak 🌼
Ági