A csakrákról

csakrák

Micsodák a csakrák?

A csakrák olyan helyek a testünkön, ahol felvesszük és feldolgozzuk a külvilág impulzusait.
Ahogy durvafizikai testünket behálózza a fascia és az érrendszer, úgy finomfizikai testünket energiavezetékek hálózzák be. Fő energiavezetékeink találkozási pontjaiban vannak a csakráink. Egyfajta energiatölcsérek, testünk erőközpontjai.

A csakra szó szanszkrit eredetű, magyarul azt jelenti: kerék, illetve energiaörvény.
A csakra forgása révén szívóhatás keletkezik, amely behúzza az energiát vagy információt. Ezt az energiát vagy információt arra használjuk, hogy érzéseket vagy gondolatokat hozzunk létre, ezért a csakrát olyan szállítónak is tekinthetjük, amely lelki és intellektuális folyamatainkhoz biztosítja az építőanyagot.
(Klausbernd Vollmar: A csakrák. Bp, 2002)

Csakrák

A csakrákkal foglalkozhatunk testgyakorlással, légző-és tudatgyakorlatokkal. Amikor így ösztönözzük a csakráinkat, megőrizhetjük vagy helyreállíthatjuk testi-lelki egészségünket. Egyre növekvő harmóniát tapasztalhatunk meg a hétköznapjainkban – ez mondjuk a jóga egészére igaz.

Az emberi test energiaközpontjaival legelőször a jóga foglalkozott – bár nem csak a jógázók ismerik őket. Legrégebbi és legátfogóbb leírásukat az indiai kultúrában találjuk. A magyarul elérhető irodalmak közül Klausbernd Vollmar könyvét ajánlom, ha szeretnél részletesebben utánaolvasni.

Ezen a héten az órák fókuszába a gyökércsakra harmonizálását állítjuk. Gyere vörös vagy földszínű ruhákban!

Az órákra itt tudsz regisztrálni.
Ha már regisztráltál, elég a fb-csoportban, vagy üzenetben bejelentkezned.
Kellemes gyakorlást! 🙂
Ági