Társasjáték a menstruációról

gránátalma | Orienta.hu

Ha van otthon kiskamaszod, értékes időt tölthettek együtt ezzel a beszélgetős társasjátékkal, ami a menstruáció köré épül.
Csak egy nyomtató kell hozzá, egy olló, és indulhat a játék!
Felnőtteknek is érdekes. El is gondolkodtam, hogy beépítem a következő olyan workshopunkba, ami a menstruációs szakasz jógás támogatásáról szól.

Innét töltheted le:
https://www.nospa.hu/-/media/EMS/Conditions/Consumer%20Healthcare/Brands/No-spa%20HU/SAN_Nospa_kartyak_netre_szines_A4.pdf?la=hu-HU 

A társasjáték létrejöttét és ingyenes letöltését a Nospa tette lehetővé. Ezúton is köszönjük a sok értékes és vidám pillanatot, amit okozott nekünk 🙂

Azt is el kell mondanom, hogy az egészséges menstruáció NEM fájdalmas. Kényelmetlen érzetet okozhat, de erős fájdalmat nem. Ha mégis, az minden esetben odafigyelést igényel.

Sok esetben egyszerű, természetes megoldásokkal is elérhetjük a fájdalommentességet, illetve teljesen meg is előzhetjük a fájdalmakat.
(Ha annyira erős fájdalommal jár a menstruáció, hogy fájdalomcsillapító nélkül nem bírnád ki, feltétlenül konzultálj egy jó nőgyógyásszal. Az elviselhetetlen fájdalom lehet pl. az endometriózis tünete is. Ha a természetesebb gyógymódokat részesíted előnyben, felkereshetsz női bajokra szakosodott ájurvédikus orvost is.)

Ha a vérzésedkor jelentkező fájdalom kellemetlen, de nem kibírhatatlan, segíthetsz Magadon a női jóga gyakorlataival, és/vagy a hastánccal is!

Érdemes tudatosítanunk, hogy az ajurvédában, India többezer éves gyógyító tudományában a menstruáció egy értékes kiváltság: minden hónapban lehetőséget kapunk arra, hogy a testünk eltávolítsa a benne felhalmozódott méreganyagokat a vérzéssel.
(A férfiaknak nincs ilyen szuperképességük, állítólag ezért is halnak korábban. Bocs fiúk, talán majd egy következő születésben 😉 😄 )

Örüljünk a menstruációnknak, és értékeljük!
Ha tudjuk, kerüljük ilyenkor a megterhelő feladatokat, kíméljük magunkat.
A testünk meg fogja hálálni 😊

A fotón egyébként egy tálkányi gránátalma látható, ami nagyon-nagyon egészséges.